On-line poradna

dotaz

Datum: 23.03.2017
Typ: - Nemoc

Otázka

Dobrý den, prosím, jsem po parciální resekci levého prsu - dvouložiskový invazivní lobulární karcinom s mikrometastázou v sentinelové uzlině a nyní dostávám prášky Tamoxifen 20. Po těchto lécích mám intenzivní návaly i 20x denně. Jsem z toho deprimovaná, nikam nechodím a jsem psychycky z toho zničená. Je možné sprej Lenzetto používat v mém případě? Děkuji za odpověď

Odpověď

Ne. Za prvé je užívání estrogenů po karcinomu prsu v době následné léčby nevhodné. Za druhé estrogeny zvyšují riziko recidivy karcinomu prsu. Za třetí tamoxifen blokuje estrogenní receptory a tak by Vám Lenzetto stejně nepomohlo. Doporučuji zkusit alternativy působící přes jiné receptory tedy například Serelys nebo Merilin.   



Zpět na seznam otázek